söndag 24 februari 2008

Helgens bravader!


Som jag skrev tidigare i fredags så var vi på väg till en "bubbelprovning" hos en kollega. Vi var 4 par som skulle blindtesta 4 olika sorters bubbel och det var svååårt kan jag säga. Vi alla fick 4 glas i var och därefter fick vi fylla på hur mycket/lite vi ville från 4 st olika flaskor som hade dolda etiketter. Vi hade oxå fått alla "bubbel" beskrivningar utskriva från Systembolagets hemsida så vi hade lite att gå på. De fyra sorter vi provade var:


  • Dopff Brut(nr 7410, 59 kr)

  • Codorniu Reserva Raventós, Cava(nr 7778, 99 kr)

  • Jacquart Brut Mosaïque, Champagne(nr 7702, 199 kr)

  • Bollinger La Grande Année 1999, Champagne(nr 7579, 799 kr)

Sen var det bara dags att börja sippa, lukta, smaka, sippa, lukta, smaka...hälla upp lite mer, sippa, lukta och smaka! :-)

Slutresultatet var faktiskt att Bollingern skiljde sig rätt markant från resten, lite "vuxnare" smak, och som tur var gillade jag den inte så mycket, för det hade blivit en mycket dyr favorit! Dopff var den som var ljusast och smakade minst. Av oss 8 var det 2 som hade Bollinger som favorit, bl.a. sambon, medans resten hade Jacquart'en som klar favorit bland kvällens drycker. Efter allt detta bjöd värdparet på middag och vi hade en väldigt trevlig kväll. Vi begav oss hem vid halv ett och vid det laget var vi rätt nöjda OCH trötta efter en veckas arbetet.

Inga kommentarer: