onsdag 21 maj 2008

Resan fortsätter..


Vår egen lilla globetrotter!

Har ju inte skrivit fortsättningen på vår resa i Thailand och nu har turen kommit till Koh Lanta, vår favvis!

Från Phuket tog vi båten över till Koh Lanta, en resa på ca 4 timmar. Och det gick hur bra som helst med E. Vi hade med oss en flytväst från Sverige som hon fick ha på sig/eller i närheten och under dessa 4 timmar hann hon att sova, äta chips och titta på Pippi på datorn. Väl framme tog vi en tuk tuk till hotellet, en liten speciellt modell av tuk tuk, mer som en sidovagn. Inför resan hade vi lärt E hur man hälsar på thai, alltså en wai-hälsning, och när vi kom fram till hotellet på Koh Lanta och de säger "-Sawadee kaa" knäpper E sin händer framför ansiktet, lutar sig svagt framåt och ler stort till tjejerna i receptionen, att de inte dog! :-) Ni skulle ha sett vilket liv det blev när de förstod att E kunde hälsa på thai. Hahahahahhaha Efter det blev vi uppgraderade till ett finare rum, vet inte om det hade med E's superba hälsning att göra eller....?

Kvällarna spenderades inne in den mysiga byn Saladan och dess marknad strax utanför, en marknad som mest besöktes av lokalbefolkningen. Där hade de pilkastning och man kunde vinna en massa fina saker....
Bl.a. gummisnoddar och tops! hahahahahahaha. De hade även en rostig och skranglig tågbana för barn och där åkte E för 4 kr. En lika rostig och skranglig karusell med flygplan, jepp, även den ville hon åka!
Giraffen var bäst enligt E!

På samma marknad köpte jag görbilliga mjukisbyxor i bomull till E. 3 par=20 kr. De hade även jättesöta linnen som även de kostade 20 kr för 2 st. Så billigt!

"Äkta" Chanel.......20 kr
Lite shopping till moi - 3 klänningar=180 kr, de vita är långa och den turkosa är till knäna ungefär.

I en dammig liten butik hittade jag dessa söta Kittyburkar innehållande jordgubbs kex som E gillade och fortfarande har kvar några stycken i kylskåpet. Tror jag betalade runt 50 kr för båda. Sen är de söta gummisnoddar i multipåse bredvid, typ 4 kr.Andra dagen av vår vistelse på Koh Lanta inträffade den otroligt tragiska olyckan med den svenska 10-åringa flickan, stranden bredvid vår. Hon hade oturen att brännas av en kubmanet och det så svårt att hon avled efter bara några minuter. Den kvällen tände vi ljus för henne och hennes familj och det var svårt att finna ord....

Inga kommentarer: