torsdag 1 maj 2008

Phuket


E's favorit på hotellets restaurang. Varje gång vi passerade sprang E fram och kramade den här tjejen. De fick verkligen kontakt med varandra och sista kvällen då vi sa hej då blev E faktiskt lite ledsen.


Äh, jag skriver lite om Phuket i alla fall nu! :-)

Som sagt, vår resa fortsatte från Chiang Mai till Phuket, Kata Beach. Där hade vi förbokat 6 nätter på Kata Palm Resort. Flög inrikes och det tog ca 1 ½ timme och från flygplatsen till Kata ca 1 timme. Hotellet var fint och det slutade med att vi bokade 3 nätter till, just för det fina poolområdet och att det låg nära stranden. Sen var väl inte Kata så värst kul, mycket "tingeling" affärer och skräddare som "tjötade". Vi är vana med lite mer lugna ställen så när vi dagen efter ankomst promenerade till stranden och mötte 3 rader med solstolar längs med hela stranden trodde vi att vi hade kommit till Gran Canaria! :-) Klockan var 11 på förmiddagen i slutet av mars och det fanns inte en enda stol! Några svenskar som låg i närheten hörde vår förtvivlan och sa att "-här är man tvungen att vara kl 9 på morgonen för att få stolar, vissa går ner redan vid 7 och lägger handdukar.." Say no more! Till slut efter mycket om och men hittade vi två stolar som var lediga och det var i sista sekunden, för så fort E fick se havet ville hon bada , slet och drog i oss som stod där som fån tokstirrade med vagn och packning under armarna. Nåja, varje dag därefter märkte vi att det minskade med turister och det blev mer och mer lediga stolar, så det var inget större problem för oss. Vi höll oss mest på Kata Beach och Kata Noi Beach. Strosade i "byn" där vi bodde och i Kata centrum. Åt god mat och bara latade oss i poolen på eftermiddagarna. E badade i havet på dagen för att efter det bada i poolen för att efter det bada i badkaret på rummet! Under dessa dagar lärde hon sig att behärska armpuffarna jättebra och kunde vara med oss på det djupa utan att vi behövde hålla i henne. Hon lärde sig även att flyta på rygg!

E i sin nya Panos bikini - vår lilla Ester Williams!

Lobbyn på Hotel Kata Palm Resort, Kata Beach. Hotellet var helt OK, inte lyx, men det var rent och poolområdet var jättefint. Frukosten var bra även den. Av 5 möjliga - 3 kokosnötter.

Gick till en salongen och piffade till fötterna en kväll. Fransk pedikyr - 30 kr.

Fint silverhjärta jag köpte.

"Äkta" nyckelring från Coach - jag gillar hjärtan och stjärnor så detta var ju en lyckad kombination!
Söt tröja från Guess som jag köpte på Central Festival.Varför köper man Vanish på semestern...jo, därför att....

...E åt pasta med tomatsås...resten kan ni tänka ut själva! HahahahaPippi Långstrum - E's nya favorit! Vi hade med oss några filmer och min laptop - räddningen i nöden!Som avslutning på dagen - "Snabba cash" och Cheese balls, kan det bli bättre? :-)E shoppade nya underlägg med Kitty såklart!Nya soldräkten(inköpt i Chiang Mai), nya sjalen och glass! Under den här resan har hon fått smak på mycket vårt lilla troll - glass, klubba och coca-cola. Avgiftning pågår! :-)Efter nästan 2 veckor började de rena kläderna att tryta så vi lämnade in en "säck" och glädjen var stor när vi hämtade ut detta paket!Köpte ett gäng saronger till E i Kata centrum, de blir perfekt här hemma en dag på stranden eller i trädgården. En av E's alla "vänner" hon träffade på en restaurang. Blygsam? E? Nja.... :-)Välbehövligt besök då jag åt "dåliga räkor" kvällen innan! Fy så dåligt jag mådde! Nu var vi två i familjen som hade kräkts! :-(

Elefant städerskan "vred ihop" av våra handdukar! Imponerande!E redo för en dag på stranden!Vår egen lilla munk! :-)

Inga kommentarer: