onsdag 5 december 2007

Dagen

Underbar krans med pepparkakor!

I morse vaknade vi vid 5 tiden av att E var ledsen, feber, igen! Gjorde i ordning Alvedon och sedan fick hon sova ett tag till innan det var dags för sambon att gå upp. Vi bestämde att jag och E skulle hålla oss hemma idag och så fick det bli. Hon har varit lite varm under dagen, men pigg och glad mellan sovstunderna(som varit rätt många men korta!) så vi har busat och gosat hela dagen. Hon är inne i en sådan rolig period just nu, lär sig otroligt mycket och snappar upp små detaljer vi säger eller gör! Nickar eller skakar på huvudet när hon vill kommunicera med oss och det funkar faktistk rätt bra. Så de senaste "trixen" hon har lärt sig är:
  • säga TACK efter att hon fått något

  • ta tummen och pekfingret och klämma ihop näsan när vi frågar hur man gör när det luktar bajs!:-)
  • Prata i telefon, säger hej när hon får luren till örat

Ja, sen är det ju det vanliga, att bita ihop med tänderna när vi ska borsta tänderna, klappar på våra hjärtan när vi säger att vi älskar henne och när vi frågar om hon älskar oss, hjälper till att lägga in tvätt i torktumlaren/tvättmaskinen(hahaha) ja, listan är lång med både bus och "snälla"saker. Som sagt, nu lär de sig fort, hualigen, man kan ibland inte förstå att hon blivit såå stor! Mammas lilla tårtbit!

Igår när sambon hämtade henne från dagis berättade fröknarna att E hade varit såå duktig, hon hade minsann bakat pepparkakor! Kavlat och tryckt ut figurer med formar! Så till helgen ska vi baka pepparkakor här hemma! Ska försöka hitta en liten kavel till henne, förkläde har hon ett som hon fick av mig i 1 årspresent(se tidigare inlägg). Det värsta är ju att pepparkaksdeg tar ju aaaaldrig slut, alltid är det någon liten degklump kvar som kan bli ett liten figur! :-)

2 kommentarer:

EEEJJJ sa...

tänkte lämna en kommentar angående pepparkaksbaket. Har helt gett upp det numera. För några år sedan tyckte H att det var roligt och han ansträngde sig för att göra fina gubbar och grisar, och det blev väl några stycken men mest åt han deg. Förra året tröttnade han efter fem minuter och hade då åstadkommit ungefär fem pepparkakor, samtliga föreställande det manliga könsorganet. Jättekul tycker han. : )

"M" sa...

hahahahahaha! Fast det lär nog dröja några år innan E börjar att skapa pepparkakor i form av genitalier! haha