onsdag 31 mars 2010

Hej på er!Här kommer en hälsning från Thailand där vi har befunnit oss sedan i lördagskväll. Resan hit gick hur bra som helst och E har verkligen koll på detta med att flyga! Hon spänner fast sig själv och sätter sig tillrätta och inväntar start! hahaha. Det blev ju rätt många flygturer oxå då vi först flög till Helsingfors och sedan vidare till Bangkok för att sedan ta inrikes upp till underbara Chiang Mai. I Helsingfors passade jag även på att köpa mig en ny kamera, det blev en Canon 500D, tur att vi hade lite transfer tid mellan flygen! :-)

I C.M bodde vi på ett litet hotell med endast 16 rum, riktigt familjärt! Våra fyra dagar i C.M var fyllda av shopping, god mat och kvällsmarknader. Vi trodde att vi skulle behöva införskaffa en sulky men E har bevisat att hon minsann är stor tjej och klarar det mesta! Riktigt imponerande! Har shoppat riktigt mycket, man blir liksom lite till sig när det är så mycket fint till rena vrakpriserna. Vi hade 8 kg övervikt när vi åkte i morse från C.M hit ner till Phuket så man kan ju undra hur detta skall sluta? haha Flög med Air Asia som i och för sig "ENDAST" har 15 kg som bagagevikt per person...host host.

Chiang Mai är en stad där du som turist får vara i fred och kan ta det lugnt och anpassa dig till värmen, människorna och valutan. Ett bra tips för dig som är nyfiken på Thailand eller kanske har varit i Thailand men aldrig norröver. Staden är oxå rätt så promenadvänlig, du får se mycket om du förbereder dig för värmen och tar regelbundna vätskepauser! Och som vanligt får E mycket uppmärksamhet där vi far fram. Thailländarna är ju såå vänliga mot henne och det värmer riktigt gott i hjärtat!

Just nu sitter vi på ett hotell i utkanten av Phuket Town för vidare transport till Koh Lanta i morgon bitti med båt. På Koh Lanta ska vi hyra ett hus tillsammans med några släktingar i en vecka så det ska bli riktigt mysigt och kul! Sedan drar vi till Ao Nang där vi firar thailändska nyåret och sedan drar vi till Bangkok för fyra nätter.

Ikväll har vi varit på Central Festival och jag fyndade ett par sandaler(till!!) och ett par söta örhängen, bilder dyker upp senare i bloggen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Du får gärna ge fler tips på hotell som ni har bott på. Bra med lite förslag på bra ställen när man ska planera resor.
Maria

"M" sa...

Hej Maria!
Absolut, jag har både tips från oss och från våra släktingar som rest runt lite längre än oss den här gången. Jag kan samala lite tips i ett inlägg när jag kommer hem. Tack för att du kikade in!/M

"M" sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.