tisdag 30 november 2010

Byta bostad?


Goaste husannonsen på Hemnet just nu! ;-)

Årets julklapp för 70-talister?

Ni har väl hört det senaste - äntligen finns Trolltyg i tomteskogen på DVD! Efterfrågan har varit enorm tydligen och rättigheterna till filmen har köpts och nu kan vi njuta av denna film återigen. Senast var 1989! Du hittar den här.
Här kan du även följa diskussionerna i den egna Facebookgruppen. :-)

Familjeträff och snökaos!

Försenad födelsedagspresent från min bror med familj!

Så var vi då hemma igen sedan i söndags kväll. Vägen hem var rena rama mardrömmen då vi hamnade mitt i snökaoset med start i Nyköping och hela vägen ner till Gränna, där tog det slut för att sedan börja igen vid Ulricehamn och hela vägen hem till Göteborg. Bilresan tog 9 timmar mot normala 5-6 timmar. Många olyckor längs vägen, brandbilar, polis och ambulanser, usch, riktigt oroligt väglag men allt gick bra för oss och vi andades ut när vi väl var hemma igen. Puh!
Helgen har varit intensiv men underbar. Hann träffa min familj och lilla farmor som fyllde år i helgen. Mycket god mat och dryck blev det och en sväng på "stan" hann vi oxå med. E blev mycket ledsen när det blev dags att säga hej då till sin kusin. Och jag blir ledsen när jag ser hennes reaktion när det blir dags att säga hej då. Usch vad det gör ont i ett mammahjärta då!
Som vanligt slank jag in på Edblad & Co och köpte mig en ny bricka med halkskydd på ovansidan, perfekt för servering av goda drinkar! :-)Köpte även den lilla betongasken.

torsdag 25 november 2010

Bild: Google
I morgon far vi till min familj i Sthlmstrakten. Ska bli mysigt. Men stressigt. Vi ska lämna julklappar och fira både min farmor och mamma som fyller år i helgen, sen bär det av hem igen.
Än så länge är vi inställda på att åka men om vädret försämras längs den väg vi skall åka får vi ta ett snabbt beslut i morgon och ställa in det hela. Så nu håller jag tummarna att vädret blir stabilt!
Go helg till er alla!
Kram
M

Tur!


I närheten av där vi bor ligger Göteborg Pepparkaksbageri, känt för de flesta i Göteborgstrakten. Tunna tunna pepparkakor med citrussmak, riktigt goda! Och som vanligt skall man beställa och boka sina pepparkakor senast i juli månad - vilket vi lyckas missa nästan varenda år. MEN IDAG hade de öppet hus så när jag hoppade av bussen chansade jag och sprang in och ta mig tusan om jag inte lyckades på mig en burk om 100 st pepparkakor! Toppen! Sambons leende visste inga gränser när jag kom hem med andan i halsen! :-)

Bara butiken i sig är en måste - original inredning från 50-60 talet och nu har de även börjat ta in lite andra godsaker för försäljning än "bara" sina pepparkakor. Ostar, gammaldags konfekt, té etc, ett tips om du har vägarna förbi och behöver något gott till helgen, gå-bort-present eller julklappar!

Gårdagens fynd

I know - inte världens bästa bild - men det bidde blandad kompott på inköpen - påslakan, servetter, örngott, kuddfodral svarta och stickade vita och svarta, förkläde. Riktigt nöjd och kuddarna blir nog fina i nya soffan och fåtöljen!

Hade ju fått en inbjudan till Lexingtons utförsäljning som startade idag och pågår till lördag men vilken överraskning jag fick igår eftermiddag, en inbjudan till VIP utförsäljningen igår kväll dök upp i min inbox! Yes! Sagt och gjort - hoppade på en buss och lyckades via några små omvägar(=vilse i Mölndal) ta mig till lagerlokalen. Det hela startade kl 17 och jag var där strax efter kl 18.00 och då var kön till kassan redan jättelåååååååång. Tog god tid på mig och lyckades fylla en kartong med godsaker. Vilka priser! Helt otroligt och många av varorna finns i butikerna fortfarande. Till slut ringde jag sambon som tillsammans med E kom och hämtade mig. MEN innan hemgång lyckades även sambon hitta en mängd tröjor som åkte i kartongen de med! De riktigt luttrade hade blå IKEA kassar - att tänka på till nästa gång! :-)

tisdag 23 november 2010

Nytt till E

Vi sprang även in på Zaras och hittade denna fina jacka som E blev stormförtjust i på en gång! Ett riktigt kap, 399 kr! En riktigt mysjacka som hon genast satte på sig när vi kom hem igen! Godkänd alltså! :-) Psst - ikväll har vi även förberett med alla julstjärnor här hemma! Tidigt? Jepp! Men vi åker bort i helgen och kommer hem sent på söndag så vi tjyvstartar i år! :-)

Börjar känna mig förkyld och lite ruggig. Igår var jag riktigt täppt i näsan och började dagen med att nysa 10 ggr efter varandra! Helt otroligt! Efter det var man ju lagom tjock i huvudet! Känner mig något bättre idag, skönt! Hinner liksom inte bli sjuk nu. Mycket på hemmaplan och mycket på jobbet.

Nä, nu dags att sussum kuddum"
Kram M

Juldekoration


E och jag spenderade 4 timmar på stan i lördags och vi strosade, fikade och shoppade lite nya julsaker. Bl.a annat detta fina hjärta bestående av bjällror, superfint! Från Port House. Hittade även en stor "nål" med keramiknopp i svart och vitt som kan bli fint i någon kruka med hyacinter, kanske i den fina skålen från Marakkech som jag gått och kikat på ett tag, den fick följa med mig hem i lördags.Var i och för sig ute efter den stora skålen i vitt men tyvärr slut, så nu får jag hålla utkik ifall den kommer in i jul. Den lilla blir perfekt med lite grön mossa och någon fin blomma, kanske en vit julros?

Jul i stugan


Kunde inte låta bli i helgen. Jag och E har varit själva då sambon varit till Skottland fre-mån och mitt i all städning kände jag att det liksom var dags att sätta upp Walther & Co husen...kunde ju inte stå där i kartongen längre! :-)

Back in business igen!

Åter på kontoret igen efter mina två dagar i Helsingborg i förra veckan. Stor konferens med spännande ämne och allt flöt på som det skulle. Åt bl.a. en fantastisk middag på Sofiero Slott och hade trevligt sällskap, bl.a en Måns Zelmerlöv wannabe vid min ena sida. :-)

Hann även att springa in på Pistachia för att köpa hem lite nötter och de har en hel del att välja på kan jag lova. Cashewnötter med ost, sourcream, bbq, rostade ja you name it. Riktigt gott! Har ni vägarna förbi så tveka inte att gå in och köpa godis och nötter.

onsdag 17 november 2010


I morgon far jag till Helsingborg för konferens i två dagar - ska bli intressant. Senare i morgon kväll blir det middag och sedan fortsätter konferensen på fredag och avslutas på eftermiddagen då vi kan fara hem igen. Sambon ska till Skottland i 4 dagar så vi ska passa på att äta sushi och hänga på stan, jag och E! :-)
Har även fått en inbjudan till en utförsäljning i nästa vecka av ett mycket populärt märke...det börjar på L... :-)
Kram M



Kollegan och jag tog en sväng ut på lunchen för att kolla in årets julsortiment i olika inredningsaffärer och hittade en hel del! Den fantastiska butiken Grönbergs interör på Kungsgatan är himmelriket för dig som gillar juldekorationer som är både romantiska och lite svulstiga i färg och form.
Tog även en sväng in på Port House men där bjöds vi inte på några direkta överraskningar, tyvärr. Klassiska juldekorationer dock och en å annan liten pryl kan nog få flytta in hemma hos mig närmare jul.
Avslutade det hela med en besök på Casa Linné och hittade ett te som var som klippt och skuret för mig - rosa burk med tesmaken "Bangkok" - kunde ju bara inte motstå det. Tyvärr var teet i sig ingen höjdare, grönt te som luktade hö! Usch, nej inget för mig! :-) Men tjusiga tepåsar var det i allafall och burken hamnade bland mina andra pastelliga burkar på köksbänken!

söndag 14 november 2010

Till våra pappor



Ikväll har vi haft fars-dag middag och sambon fick bok och sötaste kortet från E i morse. Min egen pappa fick paket uppskickat tidigare i veckan som han i morse fick öppna, även det en bok, som han blev mycket glad över. Kram till alla fina pappor!

Helgen

E på väg till helgen kalas igår i nya jackan från Ralph Lauren. Hon blev en riktig liten dam helt plötsligt med den jackan! :-)
Skön helg som startade med Robert Gustavsson på Rondo i fredags. Roligt? Tja, så där faktiskt om jag ska vara helt ärlig. Showen var kort, ca 1 ½ timme, utan paus och mycket har man ju både sett och hört förut. Men visst, det är kul att gå på show, absolut, men undrar om inte Björn Skifs på Skandinavium hade varit snäppet bättre! Nåja, vi hade en supertrevlig middag på Farelli's med goaste vännerna innan vi drog vidare till Rondo. Mycket god mat och mycket skratt!
Gårdagen var lugn, E var bjudan till kalas på eftermiddagen och vi passade på att storhandla medan hon roade sig. :-) På kvällen blev det tacos och "Så mycket bättre". Vilket fantastiskt program! E har fastnat för "Stockholm i mitt hjärta" med Petter(som jag själv tycker blir bara blir mysigare och bättre! ;-) så den har vi nu laddat ner på Spotify och kör den om och om och om igen. :-)

fredag 12 november 2010

Ikväll!


Beställt




I onsdags hann vi med en hel del efter jobbet. Först hämtade jag mina tre zinkhus från Walther & Co, sen åkte vi och beställde soffa och fåtölj+fotpall därefter åkte vi till IKEA och bunkrade upp med värmeljus, blocksljus och vanliga ljus inför julmyset som närmar sig.

Det bidde i alla fall en vit svängd Howard soffa från Mio + en ljusgrå XL fåtölj med fotpall från Englesson. Det blir nog bra och leverans väntas i början av året. Gött, då kan vi spilla hur mycket glögg som helst på de gamla sofforna fram tills dess! :-)


"- Visst, vi äter tacos i sofforna ikväll!""

"- Givetvis, chokladen äter vi i soffan!"

"- Måla med vattenfärg? Absolut - det kan du göra i soffan!"


:-)

Gårdagen

Bild: Bokenäs spa

Gårdagen spenderades på Bokenäs med hela mina arbetsplats. Intressanta föreläsare varvades med mycket god mat och bakverk! Det var inte nådigt kan jag säga, på eftermiddagen dukades en buffé upp med godsaker som dajmtårta, citronmarängpaj, kladdkaka, morotskaka, muffins osv osv. Inte nog med det - ca 2 timmar senare var det dags för middag - 3 rätters! Magen stod i alla väderstreck kan jag lova när vi satte oss i bussen för transport hem till Göteborg. Hualigen! Men gott var det! :-)

tisdag 9 november 2010

Nyinflyttat

Lite nytt har fått flytta in i E's garderob. Sötaste vännen C var sändebud i New York i förra veckan och fick med sig jackan jag tittat på till E. En Ralph Lauren Amalia Barn Jacket från Bloomingdales.

Beige stövar i skinn och mocka från Vertbaudet. De nya Timberland stövlarna fick dock flytta ut snabbt igen då de behövdes idag då det var så kallt och snöigt!

Kallt!


Vaknade till ett tunt tunt snötäcke idag. E var överlycklig! Nya overallen åkte på tillsammans med nya stövlarna - nu är hon rustad för årets snö! :-)

Hann gå på yogan ikväll. Har missat flera veckors lektioner pga allergin så det var riktigt skönt att äntligen få stretcha ut kroppen ordentligt. En av de sista bitarna av E's fina banankaka hon gjorde alldeles själv i söndags smakade än
Kram M



söndag 7 november 2010

ICON


Gillar armbanden och halsbanden från ICON. Speciellt det långa svarta som går att linda 3-4 varv kring handleden eller har som halsband. Åker direkt upp på önskelistan! :-)

Till årets jul-mys-saker...

..har jag idag beställt tre stycken zinkhus från Walther & Co. Tror E kommer att gilla vår egen lilla "stad" här hemma! Ska bli kul att plocka upp dem när de kommer...alltså upp ur kartongen, kanske inte fram riktigt än....eller, får man det? :-)
Gillar dessa ljuslyktor ovan oxå!

Helgen i god vänners lag


Idag for våra kära vänner hem efter en underbar helg tillsammans. Vädret har varit strålande, kallt men strålande och vi har promenerat, ätit och druckit massor av gott. Barnen har lekt hur fint som helst tillsammans och det är alltid lika tomt när ni åker hem A! Saknar er!

Söndagen blev för övrigt lugn. Vi städade och plockade lite innan vi åkte ut för att kika på soffan och fåtöljen vi har haft i åtanke sedan ett tag och det närmar sig inköp. Vi hade först tittat på en svängd 3,5:a, vit, svängd från Englesson men tog det kloka beslutet att det nog får bli en Mio Deluxe Howard istället. Hälften så dyr så det svider nog inte lika mycket i hjärtat när fläckarna väl kommer! :-) Däremot blir det en Englesson fåtölj till sambon, Howard Large med fotpall. Vi var inte riktigt överens om den grå färgen vi kikade på idag. Men till slut "tyckte" sambon samma som mig...hehehe. Det är ju även grymt snyggt med en mönstrad fåtölj men vi känner att en enfärgad har kanske lite längre livslängd hos oss. Och tyckte inte att det fanns så mycket att välja på i grått eller svart i mönstrat. Nu får vi satsa på mönstrade kuddar istället!

Bäst på TV just nu!



Ett fantastiskt program med mycket värme och otroligt bra tolkningar av varandras musik. När skivan kommer ut är jag bland de första att köpa den - så klart! :-) Petter är cool, riktigt cool. Har laddat Spotify!

torsdag 4 november 2010

Besök


I morgon kommer våra kära vänner på besök tillsammans med sina två grabbar. Ska bli så otroligt skoj! Ikväll har vi städat, fyllt på med ved och bäddat gästsängar och i morgon blir det skaldjursfest. På lördag hoppas vi på fint promenadväder, lunch på stan och något glas vin på någon bar på eftermiddagen innan vi går hemåt för middag igen! :-)

Kulturskillnader


Bild: Google
Igår hände en otroligt kul sak på jobbet som fick mig och mina kollegor att bli alldeles varma i magen. Tillfälligt anställd, från ett afrikanskt land, hälsade på oss genom att ge alla en stor kram! Överraskande och inte konstigt på något sätt! När jag sträckte ut handen tog hon den varligt samtidigt som hon gav mig en bamsekram. Erkänner att jag blev något överrumplad, men samtigt så var det så befriande så vi kunde inte sluta le på flera timmar. DET blev en riktigt bra start på morgonen!

Vad har du nu gjort?

.

måndag 1 november 2010

Efterlysning


Är på jakt efter denna tavla som SKALL finnas på IKEA enligt en av deras senaste tidningar där denna var med. Sedan dess är den helt hopplös att få fram, frågan är om den överhuvud taget funnits på något av varuhusen - någon som vet? Kontaktar jag IKEA säger de att det inte har några uppgifter om när det kommer in...eller OM den kommer in. VILL HA DEN! :-) NU!
Kram M

Gårdagen

Igår döptes en kär liten släkting till oss. Hon var på sitt allra charmigaste humör och log brett mot oss alla. Hur söt som helst! Mycket släktingar, mycket god mat och massor av kaffebröd bjöds vi på. E tyckte det var spännande och lyssnade allvarligt när prästen talade. :-)

Idag var E med mig till kontoret i några timmar innan farfar kom och hämtade henne. Dagis hade nämligen stängt så hon fick "hjälpa" mig idag. Hon avslutade vsina timmar på "jobbet" idag med att gå ut med mig och hämta sushi som vi sedan åt med några av mina kollegor i lunchrummet, å ni skulle ha sett E, såå stolt hon var att få sitta med oss! :-)

Vår Halloween

Årets Halloween blev lugn. En STOR pumpa inhandlades och vi hade ett riktigt tjohej med att gräva och skära ur ett läskigt ansikte, och så här blev det!

Passade även på att ta vara på alla kärnor som jag tvättade och rostade i ugnen med olja och salt! Smakar lite som popcornkärnorna som alltid blir kvar längst ner i skålen! :-)
På jobbet idag var det stor diskussione när Halloween egentligen inträffar, var det nu i helgen eller är det nästa helg? :-)