söndag 28 februari 2010

Slutet på vår lördag..


...ja som sagt, kvällen började bra, vi tittade på Melodifestivalen och E nämnde att hon hade lite ont i halsen...hon gick och lade sig och sen började några oroliga timmar! Hon vaknade var 5e minut och hade sååå ont i halsen så när klockan var 10 så såg vi ingen annan utväg än att åka till Drottning Silvias barnakutmottagning här i Göteborg! Hon var sååå ledsen och hade sååå ont. Väl där fick vi komma in rätt snabbt till en sköterska som såg att E var svullen och tyckte det var bäst att vi åkte till en annan akutavdelning som hade mindre kö. Sagt och gjort! Klockan 00.15 var vi hemma igen och läkaren hade då konstaterat att det INTE var halsfluss igen, skönt! Dock tyckte hon att E skulle äta lite glass för att få ner svullnaden...! :-) Så vad tror ni E gjorde 00.16(ca 1 minut efter att vi kommit innanför dörren!), jepp, åt glass med jooordens bredaste leende!

Lördag

Igår lördag var vi bjudna till E's farmor och farfar och de bjöd på godaste räkorna och kräftorna. Efter det blev det en hel del godis och E var fullproppad då vi åkte hem! :-)

Melodifestivalen igår var nog den bästa deltävligen enligt mig. Alla bidrag som gick vidare var ju klart bäst, nja, kanske inte "idiot" men annars var det väl inget förvånande att Peter Jöback gick vidare. Gillade Annas B låt jättemycket, så vacker! Påminde om Tracy Chapman som jag gillar jättemycket! Annas låt är kanske inte någon schlager men otroligt fin! Det kommer ju bli otroligt spännande det här!



Peter Jöback är ju ett säkert kort men tyckte han såg lite konstig ut i håret? Lite väl lockigt på något sätt? Saknade även glittret i hans ögon! Tycker nog han är snyggare så här! För han är ju en riktig goding!

Sedan sist...

Nu vill vi ha vååår!

Så var det då söndag igen och ny månad i morgon! Härligt! Mars! Månaden bjuder på en vecka i Cannes(jobb) och start för vår 4-veckors vistelse/rundresa i Thailand! Ska bli sååå skönt! Vi längtar och pratar om det VARJE dag just nu och det E längtar allra mest till är - glassen! :-)


Min vistelse i Oslo gick bra. Jag och en go norsk kollega gick ut efter våra möten och tog en bit mat+ lite vin och jag fick se en ny del av Oslo där jag inte varit förut, kul! För det mesta har vi inte tid att se oss omkring när vi är där så det är otroligt kul att få lära "känna" Oslo sakta men säkert för varje besök.


I fredags blev det, tja, vad tror ni? Jepp, tacos! :-)

onsdag 24 februari 2010

Oslo

Befinner mig just nu på ett hotellrum i centrala Oslo. Resan hit i morse gick bra. Landade i tid och for in till city och checkade in innan jag tog mig till första mötet idag. Efter det var jag ut och åt middag med raraste norska kollegan och vi fick pratat jobb, jobb och allt mellan himmel och jord! Nu pågår OS stafett på TV och jag längtar till E....



Bild från flyget i morse. Detta är fönstret vid min sittplats. Flugan ligger innanför glasen. Hur fasen kom den in där över huvudtaget??? :-)

tisdag 23 februari 2010

Tävling


Hittade en tävling hos en för mig nyupptäckt blogg - Stjärnor och Champagne! Bara namnet på hennes blogg bådar gott! :-) Sötaste fatet från Mateus kan du vinna, så gör som jag - länka och även du har en chans!

Resa


Flyger till Oslo i morgon bitti och stannar till torsdagkväll då jag flyger hem igen. Ska ha 3 st möten med våra norska kollegor, intensivt men spännande. Får några timmar i morgon kväll då jag kanske hinner ta en tur på stan :-)
I morgon är det även maskerad på dagis - E har bestämt att hon ska vara ängel. Tur att hon fick ett vitt fjärilskit av sin kusin i julklapp - simsalabin - en ängel! :-)
Egentligen hade vi planerat in ett besök av min pappa till helgen men med tanke på vädret och vad de har sagt så vågar vi inte släppa iväg honom! :-) Det får bli en annan gång helt enkelt. Mamma och hennes sambo planerar att hälsa på i nästa vecka och vi hoppas att vädret är bättre då och att de kan ta sig ner till oss.

söndag 21 februari 2010

They´re back!

snart..i en TV hos dig! :-)

OS-hjältar


Efter Melodifestivalen stod TVn på och vi satt mest och slötittade och helt plötsligt blev det ju riktig dramatik i herrarnas skidåkning. Våra gäster som var på väg hem stannade och var bara tvungna att kolla in detta! Vilka killar och vilka lagkamrater! Jag blev riktigt rörd och lät några tårar falla när jag såg Per Elofssons känslor! Jag är absolut ingen OS fantast men detta var ju bara något så fantastiskt! Vilket OS detta har blivit för oss!

Näeee..

Men vad hände - snopet - vi och våra gäster var helt säkra på att Alcazar skulle komma till final - men icke sa Nicke. Personligen tyckte jag låten var en riktigt partylåt, me like! Resten var väl sådär och nu när jag läser Aftonbladet så anklagas Timotej för låtstöld....ja, vad annars? Vad är en Melodifestival utan låtstölder och nakenchockar? :-)

Min lilla hörna..

Här sitter jag just nu! :-)

Chooooklad mamma!

I fredags på väg hem gick jag genom saluhallen och köpte gott bröd, praliner och "chokladdoppare" till E! Den gjorde stor succé kan jag säga vid frukosten i går morse - hon doppade den i varm mjölk och sen hade hon ljuvlig god choklad till sin lilla smörgås. Perfekt liten "goodie" när snön yrde utanför!

Sonia Rykiel shopping




Både jag och E shoppade något från Sonia Rykiels kollektion för HM igår. Pga vädret så var det rätt lite folk på HM vid 12- tiden så jag lyckades få de randiga härliga byxorna till E samt tröjan till - superfint! Själv hittade jag halsduken som blir fin i vår!

Helgen

Har haft en kanonmysig helg trots lots of snow! Herregud så det har snöat! Sambon var tvungen att skotta av vår balkong i vardagsrummet för vi var rädda att den skulle ge vika!
Trots detta lyckades vi ta oss ner på stan igår. Vi hade nämligen lovat E att ha myslördag på stan och de påminde hon oss om under hela fredagen och lördagmorgon så när alla morgonbestyr var klara så tog vi oss ner till busshållplatsen genom snön. Och på nåt sätt så kändes det liite mysigt, för vädret var kallt och inte slaskigt som det för det mesta är här i Göteborg. På bussen satt alla och stirrade med STORA ögon på de kaos som snön orsaket och E tyckte det var jättespännade. Vet att snön ställer till det med olyckor och annat elände men idag hade vi några ljuvliga timmar ute med -10 grader och strålande solsken! Då går det inte annat än njuta faktiskt!

torsdag 18 februari 2010

Ny soffa..

För tillfället har vi två st ljusbeiga soffor i vardagsrummet, båda är 3:or, och de måste bytas ut inom kort, men till vad? Vi har ju även "min" Howardschäslong och vill inte ha Howard soffa utan något som är lite stramare men som passar till schäslongen. Klädseln MÅSTE gå att ta av och tvätta och antingen i vitt eller i ljusgrått linnetyg - help me! :-)

Den här är ju grymt snygg - men tror att det kan bli lit för mycket då jag även vill ha en Howard fåtölj...


Vågar man?


Våra släktingar åkte till Thailand i söndags och blir borta i 9-10 veckor. Vi ska möte upp dem när vi kommer dit och det kommer att bli riktigt kul! De började med att åka till Chiang Mai, vårt favvisplace, och där gjorde de "fish spa"....se bilden. Vågar man tro? E sa på en gång "-det vill jag INTE göra!" :-)
Ser ju lite lattjo ut!

Vitt täcke..

Foto: Vi.sualize.us

Sakta men säkert fylls Göteborg på med ett nytt vitt snötäcke....hur ska det här sluta? :-)

tisdag 16 februari 2010

Kvällen

Dagen till ära - semla!
God natt!

Varm i hjärtat


I söndags missade jag sista avsnittet av "I en annan del av Köping" och började titta på avsnittet på väg hem ikväll från jobbet via TV4 Play på min Iphone. Var dock tvungen att avbryta mitt i avsnittet för jag skrattade så mycket att killen bredvid mig började titta lite konstigt på mig! :-)Tobbe är verkligen min favorit! Helt fantastisk!

Så mycket värme, så mycket kärlek det programmet ger! Det är bara helt underbart!

Tack för tipset!


Gizmolina tipsade för några veckor sedan om en klänning från Kapphal och den köpte även jag, snygg urringning och perfekt till Chiang Mai och Bangkok där man är lite mer "klädd" än på badorterna. Fick 20% rabatt på ord.pris oxå så den blev jättebilligt till slut!

H&M

Fräsch sommaroutfit från H&M!
Var in på H&M idag och köpte lite nya mysbyxor och strumpor till E och gud vad med härliga vår/sommar kläder det börjar dyka upp! Höll på att storkna när jag gick där inne, ville köpa hur mycket som helst - men insåg att jag nog kan vänta liiite till så har jag lite mer saker att köpa lagom tills vi åker ner till Thailand, typ linnen och shorts. Det finns ju fina kläder där oxå men en lite garderob måste hon ändå ha med sig....typ....eller...? hahahaha

Helgen - söndag


Alla-hjärtans-mys
Städade och sedan drog vi ut på "tur" till friluftsområdet där vi bor - hade riktigt mysigt! Det är rätt sällan vi tar oss ut och speciellt de senaste veckorna då vi varit sjuka i omgångar så det var riktigt gott att röra på sig ! E hade sitt tefat med sig och jädrar vad fort det gick! Vi åkte båda två och jag fick verkligen hålla i henne HÅRT för att inte tappa taget om henne å ju fortare det gick - desto mer skrattade hon - så klart!

Helgen - lördag

Helgen har varit kanonbra. I lördags träffade jag väninnan från Sthlm på stan och vi fikade, shoppade och fick prata ordentligt, riktigt mysigt! På kvällen gjorde vi Alla hjärtans dag middag(eftersom jag skulle bort söndagkväll) - helstekt oxfilé, saltbakad potatis, god sallad och rött viiiin! :-)
E fick god drink - sprite med apelsinskivor! :-)

3. Sätt baconet på grillpinnar och stick ner dem i oxfilén - in i ugnen på 150 grader - ta ut när innetemperaturen når 53-55 grader, ta bort baconet, lägg folie över, låt vila i ca 10 min, skär upp! Baconet med den bakade vitlöken blir bara sååååå god som snacks till maten.

2. Sedan rullar du in vitlök i baconskivor

1. Stek oxfilén med smör, salt och peppar.

Sprang in på Indiska och hittade lite reaprylar, bl.a. tårtpapper för 12.50 kr.

Grattis!




söndag 14 februari 2010

Dagen

Dagen har varit fylld av lite städning, lååång utflykt med varm choklad, smörgåsar och apelsiner och grym pulkaåkning!



torsdag 11 februari 2010

Sitter å surfar och...


...har precis bokat flyg från Chiang Mai ner till Phuket i mars - sen vet vi inte riktigt vart vi skall ta vägen, stanna eller åka vidare till Phi Phi el Koh Lanta...hmm...lyxproblem, jag vet! :-)


Måste gå och lägga mig - har riktigt intensiva dagar på jobbet just nu. I morgon ska vi vara barnvakt, två små troll kommer och ska äta tacos och sova kvar, det lär bli bus kan jag tro! :-)

På lördag ska jag träffa en kompis från Stockholm som är nere på besök, vi ska shoppa, fika och prata strunt! Sen vankas schlager på kvällen.

Söndag blir tyvärr inte så som jag hade tänkt mig - jobbmiddag! Hade ju varit mysigare att vara hemma och äta lite gott med E och sambon på alla hjärtans dag, men så fick det bli nu. Kan ju alltid äta en mysig lunch istället.

Men först ska vi klara av fredag, sen heeeelg!!

onsdag 10 februari 2010

tisdag 9 februari 2010

Vad hände här då?


Expressen 2010....



Expressen 2007

Det har varit rätt mycket Birgitta Ohlsson i media det senaste och nej, jag har inte engagerat mig så värst mycket i frågan, utan reagerade mest hur...host host...annorlunda hon såg ut. Så ytlig är jag! ;-)

Är inte..


..Mija i TV4's bygglov bara helt bäst? Så otroligt pricksäker när hon inreder/designar i folks hem och lyckas på något sätt hitta husägarnas tycke och smak. Kvällens avsnitt var inget undantag!

söndag 7 februari 2010

Bangkok tips..

Foto: Goose-store

...fick alldeles nyss ett tips på en pysselaffär i Bangkok, Goose-store, den måste besökas!

Till sommaren..


..vill jag ha ett par tighta vita Hudson jeans, såå snygga!

Vad tror du?

Såg reprisen i morse av melodifestivalen och det var väl sådär, ingen låt som jag fattade tycke för direkt. Men Dolph var ju bäst, snacka om att bjuda på sig själv! Kul!
Jenny Silver var rätt cool men låten kändes lite för mycket Madonna/Kylie M på något sätt och hennes hår matchade inte riktigt "klänningen". Nu ser jag fram emot nästa helgs tävling!

Idag har vi bara slappat. Hämtade E från farmor och farfar och sen åkte vi hem och gjorde pizza, har kollat TV och bara latat oss! Skönt! :-)

Gårdagen


Festen igår blev faktiskt riktigt lyckad! Det var ca 60-70 personer varav jag kände 2..haha..och så var det bordsplacering. Hamnade på ett jättetrevligt bord där det blev mycket jobbprat för det visade sig att vi hade gemensamma nämnare nästan allihop! Rätt lustigt! Hela festen var verkligen bra arrangerad och maten var såå god. Tog det rätt lugnt med vinet då jag fortfarande äter medicin men några glas fick det nog allt bli ändå. :-)

När vi tog taxi hem så fick jag årets komplimang: "-ja, det kan ju inte vara tjejen här som fyllde 60 i allafall för hon kan ju inte vara en dag över 20!" håhåjaja!
Yeeeehaaaaa!! Mer sånt! :-)