onsdag 30 mars 2011

Tips!


Om du behöver inspiration och tips på hur du kan sätta ihop olika mönster och färger i ditt hem - gå då in på Absolutely beautiful things. En blogg som drivs av Anna Spiro, inredningstokig med egen butik i Brisbane Australien. Hon är inte rädd för färger i sitt och andras hem som hon inreder med säker hand!


Nej, nu säger jag go'natt!

Kram M

Exuviance rapport!

Två veckor har gått sedan jag startade med mina produkter från Exuviance och resultatet är super! Har fått en väldigt len hy och det känns riktigt bra. Nu tänker jag komplettera med ögonkrämen oxå så kanske "kråksparkarna" får sig en omgång!

Det var en gång..

Häromdagen kom E hem från dagis med en liten bok där hon och några kompisar på dagis fått i uppgift att skriva en saga. Resultatet blev en fantastisk spännande saga som innehåller prinsar och prinsessor, läskiga väsen, kärlek och ond bråd död!


Gissa bilden!

Vad kan detta vara?

Svar: E's första välplacerade tuggummi i håret!


:-)


Skojigast var att höra hennes förklaring hur det hamnade där!

Vad ska man tro?


Får rapporter om att det råder totalt regnkaos i vissa delar av Thailand - å dit ska vi! :-)

Är det gummistövlar vi ska packa istället för flipflops?

Nä, jag siktar på sol, +35 grader å en massa bad, hoppet är det sista som lämnar människan eller hur är det nu man brukar säga? :-)


måndag 28 mars 2011

Veckan



Måndag kväll och endast 4 dagar kvar till avresa. Har börjat lägga fram kläder som ska strykas, laddare, kameror, minneskort ja massor av smått och gott helt enkelt som ska med i resväskorna.

Sambon tittade misstänksamt på mina klädhögar och suckade djupt! :-)


Helgen har varit full av mys. Fick en tidig start i lördags då E vaknade 06.15 och ville se Bolibompa! Efter det var det helt omöjligt för mig att somna om. Det blev tidigt frukost sen åkte vi och handlade inför kvällen då vi skulle få middagsgäster. Tror aldrig jag varit så tidigt på ICA Maxi! :-)

Hade en supertrevlig middag med våra vänner och E och L lekte hela kvällen och ville INTE gå och lägga sig! Tack snälla ni för vackraste rosorna och presenten till E!


Till middag blev det:

Serranoskinka med citronkräm och friterade kapris

Helstekt fläskfile med baconbakad vitlök, getostkräm med pinjenötter samt hasselbackspotatis

Bär i ugn med vaniljkesella och råsocker


Hade så trevligt att vi totalt glömde bort Earth hour! Lyckades dock upptäcka det 21.20 så vi släckte ner de sista 10 minuterna! :-)


I söndags var vi på kalas och åt gott hembakat!

fredag 25 mars 2011

Veckan och helg!


Veckan har ångat på. E hade playdate i onsdags hos sin bästis och även idag. På kvällarna försöker jag plocka fram sommarkläder för att prova och se vad som fortfarande passar. :-)
Reseapoteket är påfyllt och solkrämerna är på plats. I år ska vi verkligen försöka resa light då lägenheten där vi ska bo har egen tvättmaskin. Otroligt skönt! Men visst, vi kommer ju att både vara på "beach"ställen och i storstäder så lite variation på resegarderoben måste man ju ha! :-)

Igår var jag på TUR mässan och kollade in lite montrar. Såg bl.a. Bert Karlsson och Colin Nutley, det du!:-)

I morse hade hela Femman huset 20% rabatt i alla deras butiker mellan kl 7-10 så jag hann ta en sväng innan jobbet och köpte mig några linnen och en weekendbag + lite sommarkläder till E inne på HM.

Ikväll blir det våffor och Let's dance.

I morgon lördag kommer vännerna på middag så innan dess skall det fejas lite och mat skall förberedas. Och på söndag ska vi på födelsedagskalas och sen får vi nog börja packa lite.

Plura

Bäst på TV just nu, "Pluras kök".
Lysande, inget tillgjort och fantastisk blandning av människor. Jag vill sitta där med Lisa, Fredrik, Leif och Plura själv och bara lyssna på deras pladder och njuta av god mat och dryck.
Charmigt att se att de är lite blyga inför varandra till en början.
Sen gillar jag att Plura fått på sig en t-shirt oxå! :-)
Ser verkligen fram emot nästa avsnitt!

Tips!


Om du har planer att besöka New York så rekommenderar jag den prisade bloggen "Ett annat New York". En fantastisk blogg med massor av roliga och matnyttiga tips!

Den får guida oss nästa år när vi åker!

onsdag 23 mars 2011

Doft

Tillbaka!


Har väldigt mycket just nu på jobbet. Många saker som måste vara klara innan nästa fredag. Men det är rätt skönt när det rullar på som det gör, då går tiden ännu fortare!


Inför resan nästa vecka har jag spanat in några dofter jag tänkte inhandla på någon av de flygplatser vi passerar igenom. Den ena är Stella "In two" och den andra är Burberrys "Summer". Sååå fantastiskt god, I love it! Måste bara ha den!

onsdag 16 mars 2011

Fjärilar i magen!


Men inte av resfeber inför resan om två veckor, utan av allt det som händer i världen just nu. Jordbävningen och tsunamin i Japan, strålning och härdsmälta och mystiska dödsfall av turister dit vi ska i Thailand. Usch! Spelar upp värsta "filmerna" i huvudet och om vad som kan hända. Ska vi verkligen åka?

Ni som känner mig vet vid det här laget att jag ALLTID blir så här nära inpå resan! :-)

Det släpper när vi väl står på Landvetter, men nu är det även uppblandat med allt det hemska som skett den senaste veckan.
Nej, dags att sova och släppa alla oroliga tankar!
Kram M

Hacker?


E har upptäckt SVT Bolibompa på datorn och vill sitta där för jämnan. Vi har sagt 30 min, inte en minut mer! :-)

Det roliga är att hon lär sig hantera datorn rätt fort. Igår satt hon och spelade spel på Bolibompasidan samtidigt som hon hade öppnat upp ett fönster med Melodifestivalen och spelade Eric Saade om och om igen. :-)


I måndags låg dimman tät och på väg till dagis säger hon:

"- mamma, vet du, aaatt, dimman, det är när varm luft och kall luft möts!"

- Ehhh, jaaaa....

:-)

Oslo


I morgon Oslo för möten, men bara över dagen.

tisdag 15 mars 2011

BBQ

Väl hemma igen från Thailand i slutet av april hoppas vi på strålande vårväder och att grillsäsongen kan börja! Hittade lite smarta "måsten"(haha) på Willams-Sonoma!



Min sambo hade gett vad som helst för monogrambrännstämpeln! :-)


Trådlös stektermometer - äntligen kanske man kan få lite hjälp i köket medan köttet grillas....älskling? ;-)

måndag 14 mars 2011

Test

Hämtade ut mina nya ansiktsprodukter idag som jag beställt från England. Rengöring och dagkräm. Ska bli spännande att se hur min hud reagear på denna hudvårdsserie. Har använt Sheseido i flera flera år nu så det är kanske dags att prova något nytt. Rapport kommer om ca 2 veckor! :-)

Vårbestyr

Efter att vi vinkat av våra kära vänner tog vi en tur inne i Centralstationen. E tyckte det var jättespännande med alla människor och caféer. En kokt korv senare tog vi oss ner till Älvstranden där vi hamnade på ett supermysigt italienskt fik. Tog en latte och E smaskade i sig en bägare med glass innan vi tog en promenad längs vattnet. Väl hemma igen var det klippning av äppelträdet som gällde så sambon tog stegen och började det mödosamma arbetet. Vi hade +9 grader och det luktade vår ute! Underbart!

Besök

Fick fina presenter bl.a. gästhandduk från Lexington i färgen plum och ljuvlig fransk lavendeltvål.
I helgen hade jag besök av finaste K och hennes lilla H.
Mötte upp dem på Centralstationen i fredags och igår vinkade vi av dem igen.
Helgen gick alldeles för fort K!
Vi har ätit och druckit gott och skvallrat...lite, men bara lite! :-)

K är som jag väldigt intresserad av inredning så vi hade många och långa samtal om framtida projekt och inköp! :-)

Att man aldrig tröttnar..


Igår när vi för en gångs skulle kom i säng tidigt upptäcker jag att Pretty Woman gick på en av kanalerna...så nu har jag sett den 40.000 miljarder gånger!


:-)

Ung förälskelse del ll


Följande hände igår.

E sitter och tittar på reprisen av Mello igår eftermiddag(då hon inte hann se mer än 2 bidrag sen somnade hon i lördags kväll).
Medan snabbreprisen rullar kommer hon in i köket där jag står och säger:
"- mamma, är Erik Saade på riktigt?"
"- Ja, visst är han på riktigt."
"- Jamen finns han på riktigt å inte bara i TV'n mamma?"
"Ja, han är en riktigt pojke som nästan är lika stor som mamma och pappa."
"- Jaha......*fnissar nu helt hysteriskt med handen för munnen*.. "-men, kan vi inte ringa honom!"
- Nej, men inte kan vi det, jag har inte hans telefonnummer!
- Jamen mamma, de säger ju hans nummer på TV'n!
Såååå sött!
Efter det frågade jag henne om hon var kär i Erik Saade och den blicken jag fick av henne sa mer än ord! Erik Saade is the boy just nu!
:-)

torsdag 10 mars 2011

Planering pågår!


Just nu pågår planering inför nästa års resa till Nice. Ser ut att bli riktigt bra. Vi är 5 tjejer som skall hyra en stor lägenhet 20 meter från stranden och mitt på Promenade Des Anglais. Vi är ute i god tid! :-) Men det är mycket som skall fixas; paljettklännigarna skall ses över, yatchens bubbelförråd skall fyllas på, Louboutins skall inhandlas och kreditkorten skall putsas.
Nä, inte alls - vår yatch är ALLTID välfylld!
;-)

Full rulle!

Full rulle idag på jobbet. Använder Skype i jobbet och det är ju faktiskt så otroligt praktiskt att "skypa" med kollegorna i Oslo, vi ser varandra och kan visa dokumenten live samt ha möte med flera samtidigt utan att någon behöver lyfta rumpan från stolen! Otroligt värdefullt att slippa en hel resdag för några timmars möte ibland.

Dagens look-alike!
Tilltänkta nya partiledaren för Socialdemokraterna Håkan Juholt samt Mats-Ove från SVT:s serie "Dansbanan i Täfteå"

Håkan?
Mats-Ove?

Inget ont om någon av dessa herrar men visst är de otroligt lika?

tisdag 8 mars 2011

Ung förälskelse


I morse var E kär. I en kille på dagis, D. Så hon satte sig vid sitt lilla skrivbord och gjorde ett fint hjärta och frågade: "- mamma, kan du säga hur jag ska skriva "Jag älskar dig"". Vi sansade oss lite och till slut stod det "Puss D------" på hjärtat.

Nöjd och glad gjorde hon även en liten teckning och sen var det dags att gå till dagis. "- Glöm nu inte hjärtat!" påminde jag henne innan vi gick, " - det gör jag aldrig!" fick jag till svar. :-)

Väl framme visade det sig att mottagaren av hjärtat befann sig precis innanför dörren med sin mamma och E blev ståendes med ett brett leende med hjärtat i handen. Fick förklara på "kodspråket" engelska att det var "-love in the air idag" för fröken och mamman och E räckte över hjärtat och....ja vad hände?

"- jag är inte kär i dig längre" fick min lilla E rätt i ansiktet! :-) Grabben var envis och ville absolut inte ta emot kärleksförklaringen när alla såg på. Så det lilla hjärtat fick följa med hem idag igen...snyft!

Vid middagen frågade jag hur det gick egentligen och E sa helt kort och utan minsta antydan till brustet hjärta "-han sa att han inte var kär i mig längre å jag är inte heller kär i honom". Sen var det inget mer med det!

Men tänk den dagen hon sitter där igen om kanske 10 år och säger samma sak fast med gråtsvullna ögon och ett brustet litet hjärta! Åh min lilla älskling!

Karlslokar!


;-)

Jepp!

Kärlekshandtag? :-)

En stycke semla har man klämt i sig ikväll. I morgon - powerwalk.

:-)

Testar...


...ett nytt märke när det gäller ansiktsvård. Exuviance. Har fått tipset både från vännerna på jobbet samt vännerna från "där hemma" så nu har jag beställt en rengöringsgel samt dagkräm. Båda innehåller syror så nu hoppas jag på spänd och ungdomlig hy framöver! host host...


;-)

måndag 7 mars 2011

Marc

Googlade men hittade inte den hon hade - däremot hittade jag den ovan "Percy Mini Bag". Snygg!

Idag satt jag mitt emot en tjej i bussen som hade en superfin liten axelväska från Marc Jacbos som jag gillade och på väg hem idag stod jag brevid en annan tjej som hade en annan typ av väska från Jacobs. Snygg den med!

Det luktar bajs...


...ute! Här i Göteborg är det inte mycket snö kvar i centrala stan och hundbajset kommer fram och luktar apa! Usch! Tog en powerwalk ikväll och fick några riktigt "härliga" doftupplevelser på vägen! Nej, ett rejält regn är vad som behövs just nu så allt spolas bort.


Besökte frissan idag. Utväxten fixad!


Annars är veckan rätt lugn. Lite möten och annat smått och gott som måste vara fixat innan vi åker om några veckor.


På fredag får vi besök av K och hennes lilla H. Resten av hennes familj får stanna hemma! :-) Är det tjejhelg så är det! :-)

De stannar över helgen och vi ska mysa, äta gott och kolla "Mello" så klart!

Längtar K!

fredag 4 mars 2011

Ni är fantastiska!


Tillbaka i Göteborg sedan igår kväll. Fick uppleva några härliga dygn i Oslo. Såg inga tävlingar men fick se när Kalla & Co tog emot sina guldmedaljer inför, säkert 40 000 människor, på Karl Johan. En fantastisk upplevele!

Måste oxå ge en eloge till våra norska grannar som både sjöng med i svenska nationalsången och applåderade minst lika mycket för de svenska vinnarna som till sina norska silvermedaljörer. Norska flaggan i var mans hand, ryggsäck eller på "luven", en stolthet vi inte är i närheten av här i Sverige.

Känner mig stolt som "nordbo"!



Nöjd E i morse med sin nya Norgemössa som jag köpte!


Här sjungs svenska nationalsången och flaggan är i topp!



Is- och snöskulpturer inspirerade Edvard Munch, bl.a. "Skriet"


Någon som ställt sina skidor inne på cafét för en tidig morgontur mitt i centrala Oslo


Frukost onsdag morgon på mysiga W. B. Samson på Egertorget.

tisdag 1 mars 2011

När jag...


..ändå är inne på matlagning så kan jag berätta att en kokbok från årets bokrea slank ned i varukorgen på ICA Maxi i helgen. Kock: Plura.

Pasta







Lovade E i ett svagt ögonblick i lördags innan hon skulle iväg på kalas, att vi skulle göra egen pasta på kvällen. Tjo och flöjt, medan hon var på kalas åkte vi och handlade och durumvete inhandlades. Sagt och gjort, knådade och knådade och till slut fick jag en klump som såg ut som...eh..pasta.
In i pasta maskinen och vips, tagliatelle! :-)
Till middag: färsk tagliatelle med pesto, bacon, mozzarella samt lite ruccola.
E var MYCKET imponerad av mammas magiska pastamaskin!
(för övrigt en juklapp från mamsen och pappsen för snart 20 år sedan och som jag endast använt EN gång).