Söndag kväll, alla fönster är vidöppna, det är fortfarande ljust ute och klockan närmar sig 22.30.
Vi har haft en fantastisk helg med massor av god mat och släktmys. I fredags hade vi grillmiddag i trädgården och allt som allt var vi 6 vuxna och 5 barn som myste i kvällssolen efter att ha ätit gott! Det blev en sen kväll!
I går lördag hade E fotbollsträning och sedan blev det en tur till Hornbach för lite inköp till trädgården. Gjorde egna hamburgare(Jamie Olivers recept från hans Amerikakokbok, helt otroligt gott. riven parmesan ingår, tips!) och sedan laddade vi för Mello. Och vilken kväll det blev, en rysare trots att marginalen mellan Loreen och tvåan växte och växte. Bra jobbat Loreen!
Idag söndag har vi varit hos sambons mamma för lite fika och sedan åkte vi vidare till sexårskalas, därefter blev det Mors Dag middag på stamstället Joe Farellis, suveränt gott som vanligt! En liten promenad i stan fick avsluta en jättehärlig helg!
Vår favvis"sallad" just nu, Vatten- och Galiamelon med mozarella ost. Fräscht till grillat!
Här kommer Jamie's recept:
For the burger mix:
• olive oil
• 2 medium red onions, peeled and finely chopped
• 6 Jacob’s crackers or 4 slices of bread, crusts removed( jag använder vanligt ströbröd ett par matskedar till ca 400-500 gram färs)
• 500g good-quality lean minced beef
• 1 teaspoon sea salt
• 1 heaped teaspoon freshly ground black pepper
• 1 large egg, preferably free-range or organic, beaten
a handful of freshly grated Parmesan cheese( 1-2 dl riven parmesan beroende på hur mycket färs du har)
• olive oil
• 2 medium red onions, peeled and finely chopped
• 6 Jacob’s crackers or 4 slices of bread, crusts removed( jag använder vanligt ströbröd ett par matskedar till ca 400-500 gram färs)
• 500g good-quality lean minced beef
• 1 teaspoon sea salt
• 1 heaped teaspoon freshly ground black pepper
• 1 large egg, preferably free-range or organic, beaten
a handful of freshly grated Parmesan cheese( 1-2 dl riven parmesan beroende på hur mycket färs du har)
Put a splash of olive oil into a large frying pan on a low heat and add your chopped onions. Fry for 10 minutes or until the onions have softened, then put to one side to cool completely. Blitz your crackers or bread in a food processor until you get a fine consistency( här har jag ströbröd istället). Put the cooled onions into a large bowl with the rest of the burger ingredients. Use clean hands to scrunch the mixture together really well, then divide into equal balls for burgers.
Vi har en hamburgerpress från Sagaform som faktiskt fungerar bra och vi får fina jämna hamburgare.
M♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar