..av en av er läsare(Nina) kommer här mer detaljer kring pizzan vi gjorde för någon vecka sedan!
1 pkt färdigt pizzakit(deg+tomatsås) från SaraLee. Ligger i kyldisken i din butik.
olivolja
1 liten burk creme fraiche 34 %
ca 200 gr chevre
1 pkt bacon
Riven parmesan, ca 1 dl eller en påse med färskriven parmesan. Här kan man gärna ösa på!
ruccolasallad
salt & peppar.
Ta ur pizzadegen och tryck ut den på en plåt.
Pensla med olivolja
Häll på tomatsåsen och bred ut den över hela botten.
Lägg ut klickar av creme fraiche på botten och smeta ut dem lite grand med tomatsåsen.
Skiva chevre tunt och lägg ut på botten jämnt fördelat.
Skär bacon i lite mindre bitar och lägg ut.
Strö över parmesan i ett rätt så tjockt lager.
In i ugnen enligt förpackningen.
När den kommer ut, ringla honung över pizzan.
Strö på ruccolasallad, ringa lite olivolja, salta å peppra
Klart!
Hur enkelt som helst och vill man inte ha den "kladdig" som ovan med creme fraiche, så blir det naturligtvis jättegott även utan den! Ett annat tips är att byta ut chevre mot lufttorkad skinka som läggs på direkt när pizzan när den kommer ut, sen på med ruccola, olivolja, salt & peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar