torsdag 30 juli 2009

En dag kvar av semestern!

Hemma igen! Vi åkte ju hem till Göteborg i måndags och sedan dess har vi koncentrerat oss på att få allt klart i vardagsrum samt hall. Vi är INTE klara...suck! Vardagsrummet är dock färdigmålat och det är sååå vitt och fräscht nu, me like! Sambon fejar för fullt för att få allt klart innan vi börjar jobba på måndag igen. Sen återstår lister, lite piffning och nya tavlor, ny hallmöbel, tapetsering av vårt lilla "kapprum" i hallen osv osv osv. SEN är det klart! :-)Är inne på denna tapet från Cole&Son, tror det skulle vara riktigt häftigt i vårt lilla kapprum.

Har även min bror på besök, han ska på U2 konserten på lördag. Kul!! Lär nog bli rätt mycket folk i stan i helgen kan jag tro. Just nu är han ute och rumlar på stan med sina kompisar som oxå är i stan för konserten!

E mår bra men är inne i en riktigt trotsperiod just nu, puh, varje dag är fyllda av bråk och gränsprövningar. Riktigt jobbigt men nödvändigt för båda parter. Ibland har jag bara lust att lämna huset och ta in på hotell och SOVA! hahahahaha

Kort sammanfattning vad som har hänt i E's liv denna sommar:
  • hon har petat in ett blåbär i näsa
  • lämnat nappen till kattungarna på Skansen
  • fått för sig att alla bär som är röda är "-modiga"
  • lärt sig att INTE ta på allt på offentliga toaletter! :-)

Som jag tidigare sagt så ska jag försöka mig på en uppdatering av vår sommar i ett senare inlägg!

Kram
m

söndag 26 juli 2009

Snart dax för hemfärd!


Ikväll packar vi väskorna och säger hej då till familj och vänner för att resa hem till Göteborg igen i morgon. De två veckorna här uppe har gått otroligt snabbt och varit fyllda av roliga middagar, lata dagar på stranden och mysiga hemmakvällar. Igår tog vi en tur in till stan och Skansen. Vädret var helt perfekt, ömsom sol och ömsom moln och ca 22 grader. När jag kommer hem ska jag försöka lägga in en längre rapportering om vad vi har gjort här "hemma".

Idag ska vi ta en tur till Uppsala och kika lite, tillsammans med min bror och hans familj samt min mamam och hennes sambo.


Som sagt, i morgon åker vi vid lunchtid och hinner kanske besöka en kusin i Boxholm på vägen ner. Hon har fått en liten pojk för bara några veckor sedan och det ska bli kul att se honom. Sen när vi väl är hemma återstår städning. Målaren har varit hemma hos hos medan vi varit iväg och har slipat och målat.....ni kan ju tänka er hur det ser ut hemma just nu..suck! Nu är våra fondväggar i brunt borta och det är vitt, vitt och vitt! :-)
/m

fredag 17 juli 2009

Sommar, sommar, sommar!


Lata dagar på stranden och sköna promenader i stan! Vi är på plats i min hemstad sedan i tisdags och vädret har varit helt strålande sedan dess. Vi har badat varje dag och idag ska vi ut till havet för ännu en dag på stranden. E njuter av att träffa sin kusin och våra vänners barn. Igår tog vi med henne på sin allra första fisketur och det gick över förväntan. Visst, innan vi fick någon fisk så var det inte så kul, men när E sedan fick napp, ja då förändrades humöret kan jag lova! :-)


Ikväll ska vi ut på restaurang och äta med ett gäng vänner och det ska bli jättekul. Flera av mina kompisar har flyttat från stan och är här över sommaren med sina familjer så det är kära återseenden varje sommar. Nej, nu ska badväskan packas! Hoppas ni får en härlig dag med sol och bad.


/m

måndag 13 juli 2009

God natt!

Dags att sussum kuddum!

Resa


Nu går vi i funderingar igen - ska vi eller ska inte åka till Thailand igen nästa år? Vet hur det brukar bli, vi är benhårda fram till september/oktober, och försöker intala oss att vi inte skall åka... sen går det bara inte! Hahahahaha. Folk frågar varför vi inte åker någon annanstans, å visst, vi lockas av USA just nu, men i Thailand tror jag att E skulle ha det lite roligare just nu när hon är så liten. Men visst, ett par veckor i US hade ju inte varit fel det heller....eller i Brasilien eller i Puerto Rico eller Australien! Hahahaha

Är det fortfarande OK..?











Satt och surfade härom kvällen och hittade dessa söta att ha på väskan och undrar, är det fortfarande hot eller börjar det dala det här med blingbling? Nu har jag iofs igen LV här hemma(dock en kopia inköpt under en resa till Hong Kong för 100 år sedan! haha) så just dessa kanske inte är aktuella, men söta var dem i allafall!

Statusläge


Så här ser det ut just nu hos oss....jag vill bara kräkas! :-)

Nu drar vi på semester i 2 veckor och målaren tar över och skall ha det klart tills vi dyker upp här hemma igen. Skönt!

Shopping

Sista veckan innan semestern tog jag en "sista" runda på stan för att kika runt lite och gjorde lite fynd på Iems. Bl.a denna söta risburk och den fina STORA badväskan! Hittade även en stor medicinlåda i grått med fack och insats till det oslagbara reapriset 99 kr! Perfekt!
Efter en tur till IKEA kom jag hem med bl.a. detta:Små förpackningar av flingsalt med 4 olika smaker, perfekt till sommargrillningen. "Smoke" luktar helt fantastiskt och är nog gott på en fin köttbit.Brödmix! Det passade ju perfekt när vi hade besök och ville ha lite färskt bröd här hemma!Haha, åkte ju inte till IKEA för att köpa MAT, utan det blev en del inredning oxå förstås. Dessa söta "smörgåsbrickor" har jag kikat på tidigare och nu reade de ut dem för 15 kr st.Butiken Solgläntan ligger i närheten av där vi bor och de hade lite Lexingtonrea där i förra veckan och jag hittade detta kuddvar till 50% rabatt. Blev perfekt till gästrummet! Idag åkte jag dit igen och köpte ett till, ifall jag vill ha dem i vårt sovrum framöver.
Upptäckte att Lexingtonkuddarna passade bra till mina kuddar som jag sytt av det indonesiska tyget jag köpte i Thailand i våras och som jag har i våra soffor...hmmm. :-)På butiken Spojl hittade jag dessa knickers från Molo till 50% rabatt. Supersöta och i mjuk bomull. Butiken har 50% på allt just nu, är däremot osäker på öppettiderna.Hittade denna ljusstake på loppis igår för 25 kr. Den kommer att bli superin till jul när jag har fått måla den i vitt och med stora fina julrosetter som ljusmanchetter. Den är hög, ca 55 cm och nästan lite "kyrklig".Dagen skörd från ICA Maxi blev detta superfina betongfat med rosor för 15 kr...

Skrea strand

Full fart i sanden!
Sista dagen med riktigt varmt väder(lördagen den 4 juli) packade vi lunchboxen och åkte ner till Skrea strand i Falkenberg. Låg där i 6 timmar och hade en helt sagolik dag! Det var ca 21-22 grader varmt i vattnet och E badade som aldrig förr! Från Göteborg tar det ca 1 timme att köra och det är värt varenda minut, för det är långgrunt och fräscht och gott om plats!

På kvällen grillade vi och njöt av den ljumma sommarkvällen på balkongen! E älskar färskpotatis och äter den som äpple! Haha

Mina luktärtor på balkonen som aldrig tar sig, de har stannat i växten! :-)

Tips!


Sista veckan på jobbet gick några kollegor och jag ut för en AW och hamnade på Stora Teaterns restaurang Grill Del Mundo och där åt jag en supergod sallad med kyckling, Inka Indiana. Kollegan bredvid tog fylld aubergin med grillad sötpotatis toppad med chevreost, DET såg otroligt gott ut!

En vecka avklarad!

Jag har fixat och trixat med luncher till "byggherrarna" här hemma!

Ja, då har en vecka gått på sommarens semester och den har varit fylld av RENOVERING! Som "tur" var vände ju vädret och blev svalare vilket har underlättat för sambon som slitit som ett djur den senaste veckan, my hero! :-)

Vi har även haft besök av min pappa som kom ner för att fira E samt hjälpa sambon med renoveringen. E fick ett stort paket och lyckan var total när hon upptäckte att det var en kickbike! :-)
Hon fick även ett fint ställ från SOC av morfar! Perfekt när vi ska ut och fiska i veckan som kommer! :-) JAG är tokig i att meta, kan sitta i timmar, så nu ska jag introducera E i det hela! haha


Vi firade ju E's födelsedag i slutet av juni med paket, ljus och blommor på sängen och hon sov så hårt att det var svårt att väcka henne! hahahaha Men sen när hon slog upp de bruna ögonen så vart det full fart och paketet öppnades i en rasande fart!
Lite goa jordgubbar innan frukosten serverades! :-)Efter 2 kalas kände vi att det var dags att fira lite lugnare så vår lilla familj gick till Farelli's här i Göteborg och åt nachos och pizza! Deras pizzor är sååå goda!
Vår lilla älskling i hjärtat av Göteborg!
På väg hem passerade vi Liseberg och människor hade lagt blommor och nallebjörnar vid Michael Jacksons stjärna utanför entrén.

söndag 12 juli 2009

Still here!


Jo då, jag är här! :-) Det här dock lite kaos här hemma, renovering pågår! Byggdamm överallt och mitt i allt detta försöker vi ha semester! :-)

Sammandrag av senaste veckorna kommer förhoppningsvis i morgon!

Hoppas ni alla har en skön och bra sommar!