måndag 29 juni 2009

I morgon..



...fyller min lilla tårtsmula 3 år. Tre fantastiska år har gått sedan den där varma heta dagen då Robin Williams spelade på Ullevi och vi låg på förlossningen med våra fönster vidöppna och väntade! Älskar dig!

I morgon väntar paket och middag på stan!


Ikväll har jag pysslat med en morgonrock som hon ska få i morgon. Köpte en helt slät rosa som jag sedan har satt bokstäver och en Kitty på + lite stenar. Tror hon kommer att bli helnöjd!

Ni har väl sett..

...de Fillipinska fångarnas hyllning till Michael Jackson?

Helgens besök

Vad tror ni en 3 åring väljer bland 3 leksaker och en påse skumgodis när man vunnit i Fiskdammen? :-)

I torsdag kom E's mormor + sambo ner för att hälsa på och uppvakta E som fyller 3 år. Vi har haft en trevlig helg med mycket god mat, sol och äventyr! E var på stan i fredags med mormor och fick välja ut presenter och det blev ett prinsesstält och Pippi paraply, kläder och en sommarkeps! Hon var riktigt nöjd när hon kom hem....sen hade de ju ätit glass oxå! :-)
Och i lördags var det då äntligen dags för E's andra kalas, släkt och vänner var på plats i solen för att fira henne ordentligt. Kalaset avslutades med vattenkrig och E's mamma fick två härliga vattenballonger på ryggen som kylde gott i värmen! :-)
På kvällen gick vi på Liseberg och åkte karuseller och spelade på hjul och se, vilken tur E's pappa hade! Medan E stod vid Fiskdammen, spelade han på leksakshjulet bredvid och vinner stjärnvinsten som innebär att vi fick välja vad vi ville! Helt galet! Så det fick bli en fåtölj i retrostil från JaBaDaBaDo! Lotten kostade 10 kr.....E åker flygplanen för andra gången helt själv! Kepsen hon fick av mormor sitter på sniskan, E vill ha det så.. hahaMamma Mu är tydligen helt rätt nu enligt E och dessa fick hon i lördags på sitt kalas.Supergulligt Hello Kitty halsband E fick av min kollega och hennes familj, tusen tack Carina! We love it!

Tips! Köp boken " Var är min syster?". Helt underbara illustrationer av Sven Nordqvist(Pettson och Findus), E fick den i present och vi hittar massor av nya små figurer ju mer vi läser den!

Igår avslutades helgen med att vi åkte på en konfirmation medan mamma & co softade här hemma och när vi sedan kom hem igen åkte vi och handlade och köpte massor av god mat och drog ut på klipporna vid havet och njöt i kvällsolen, fantastiskt varmt och fantastiskt god mat. Låt solen skina nu i 6-8 veckor till, snälla! :-)


Smarta behållar för använda engångsgrillar som börjar dyka upp lite här och där.

Pyssel och fynd för övrigt





Minishop har rea och detta är några fynd från dem! Linne och jeansshorts från Retour, basketkängor från Victoria.

Förra veckans reafynd hos Zara till E.

Inne på Joy hittade jag detta supersöta armband idag, 99 kr, perfekt till solbrännan. Mockabandet är i mörkbrunt.

Var in på Village idag och hittade detta thé som doftade ljuvligt!


I förra veckan hittade jag oxå nya lampskärmar till sovrummet. På rea, för 99 kr styck. Blir ett perfekt "bryt" mot det övriga "Lexingtonsaktiga" i sovrummet. Helnöjd!

Vit Hortensia i sovrumsfönstret, nyinköpt! Får se hur länge den lever..? HahaHar letat efter tofsar i svart eller grått med någon fin detalj och förra helgen hittade jag dem. De är i bomull och är ett skärp egentligen! Jo, det stämmer, var ner till Freeport och hittade ett par haremsbyxor från Saint Tropez för 25 kr! Sen var det 70% rea, så byxorna kostade 7,50.....och skärpet var med. När jag står vid kassan säger tjejen att jag ska ha ett "-sådant här skärp oxå!" och tar upp ett och lägger i påsen, DÅ trodde jag att mitt hade ramlat på golvet och hon lade upp det igen, men sen när jag kommer hem upptäcker jag att det var 2 skärp, för 7,50...fick ju ett par byxor på köpet oxå...hahahahahahaSambon var och handlade ikväll och kom hem med dessa! Nu är han vääääldigt populär här hemma! :-)

Mina projekt!




I förra veckan tog jag ut två föremål som hamnade under sprayflaskan, en gammal korg som stått och skrotat på olika platser här hemma och sedan en lykta som jag köpte under mitt besök till Ullared i höstas. Blev riktigt fint!

Och apropå Ullared, jag var där för några veckor igen och herre guuud så jag handlade! Det är ju faktiskt inte klokt vilka kap man kan göra där! :-) Handlar massor av presentpapper, snören, etiketter, klistermärken till Ebba osv osv. Helt klart värt att åka ner dit någon gång om året och handla på sig. Allt är verkligen inte skit och de har märkessaker som de allra flesta andra butiker. Jag är oxå a real sucker for rengöringsmedel, så nu har vi nästan en hel liten butik på vinden, bara att gå och hämta nytt när det tar slut, I LIKE! :-) Å jag som pratade strunt om Ullared för några år sedan....hahahahaha 6 kr rullen!

Fullt upp just nu!


E's stövlar får symbolisera det ostadig midsommarvädret!

Dagarna bara försvinner i den här värmen, och vi har haft fullt upp här hemma med "projekt" och besök av E's mormor. Får gå tillbaka till midsommarhelgen för att komma ikapp vad som har hänt den senaste tiden.

Vi firade midsommar i Falkenberg med mina två kollegor och deras goa familjer. Vi hade supertrevligt trots att vädret till en början inte såg så lovande ut. Men vi klarade oss för regnskurar under lunchen och middagen. Det kom dock en rejäl skur sent på kvällen/natten men vi höll oss torra i partytältet som rymde både matsal och lounge! :-)
Snaps gjord på pors från Halland.Dagen efter bjöds vi på brunch hos ett annat par i närheten innan det var dags att åka hem och äta pizza! hahahahaha Perfekt "dagen-efter" mat!

fredag 26 juni 2009

Oj då..


Baksmälla? Nej idag idag, men däremot igår. Vi var 4 kollegor från jobbet som bestämde oss för att gå ut efter jobbet och dricka lite rosé....när kvällen var slut hade vi lyckats beställa och dricka upp 3 flaskor rosé och 3 flaskor cava! Jo då så att.... :-)

FAST, jag mådde bättre än jag förtjänade igår måste jag erkänna, trött, men vid god vigör! :-)

Baren vi satt på ligger på Avenyn och är en takterass till hotell Scandic Rubinen. Där uppe var det hett hett, ca 30 grader och inga parasoll! Hualigen! Men skoj hade vi! :-)

Heting..


Igår var sambon ut och åt med sitt jobb på stan och hamnade bredvid den här grabben..... så sambon skickade ett mms på Henke "snyggast i Göteborg" Lundquist :-) ätandes vid bordet bredvid! haha

Sorgligt


Igår kväll fick vi beskedet att Michael Jackson avlidit i en, vad man tror, hjärtattack. En fantastiskt låtskrivare och entertainer har gått ur tiden och nu låter vi minnet leva vidare genom hans fantastiska musik. En annorlunda person som fick ett sorgset slut.

Framträdandet nedan är ju bara så fantastiskt! Njut!

tisdag 23 juni 2009

Svart/vitt

Inför kalaset struntade vi att tvätta våra vita stolsöverdrag, vi visst att det skulle behövas EFTER kalaset istället! :-)
Däremot glömde vi att även barstolarna behövde tvättas(där några föräldrar skulle sitta), de var grymt smutsiga då E sitter där och målar ibland, så jag blev sååå glad när jag kom ihåg att jag köpt extraklädsel till stolarna i svartvitrandigt, blev riktig snyggt och passar perfekt inför ett av mina projekt som jag hoppas ska bli klart den här veckan!

E's kalas

Dagen efter vår vindsrensning var det då dags för E's allra första "kompiskalas". Stor grej, för mig! :-) Tycker sådant där är kuuuul! E var nog inte lika exalterad som sin mamma! :-)
Dukningen innan alla bullar, tårta och safttillbringare var på plats. Dukat för 7 st och 10 blev det(3 syskon följde med), tur att jag köpte på mig fler myggar och tallrikar än jag visste skulle komma! Puh!

Gjorde tårtbottnar dagen inna OCH som vanligt glömmer jag att ta kort på slutresultatet! hahaha, helt otroligt, så det är ju tur att jag gör likadana varje år så här är tårtan från förra året! :-) Bakade egna chokladmuffins toppade med dajmkulor och minimarshmallows!
Minispett de fick innan alla kakor och tårta, bra att grunda med!
Tips!
Balders Hage här i Göteborg kan man köpa jordens sötaste tårtpapper förpackat i ett paket med 72 st i 3 olika storlekar. Perfekt till kalas för de små!!
Tips nr 2!
Om du är på jakt efter helt neutrala godispåsar till fiskdammen så fick man köpa det löst på Balders Hage.....
I E's påsar låg det: 1 tablettask, 1 klubba, bilar och jordgubbsremmar och ....
....en söt liten groda, typ "beanie", inköpta i Chiang Mai, Thailand för 4 kr st...


Bakade och stod i kvällen innan och dukade och fixade hela dagen innan 10 st småttingar dök upp tillsammans med föräldrar. Det gick bra! Det märktes att detta var dagiskompisar får så lugnt och stilla som dessa små busfrån satt och åt har jag nog aldrig sett maken till! Alla vi föräldrar såg lika förvånade ut och det är nog så, att dessa små hjärtan är så vana med varandra att ingen behöver "balla ur" inför de andra. Kul hade vi och trevligt att lära känna de andra föräldrarna lite mer. Alla bor här i närheten och kommer förmodligen gå i samma skola/klass om några år och det känns tryggt att lära känna några av dem redan nu för snart är det nog även dags för "gå-hem-till-kompisar-å-leka-efter-dagis" har vi märkt, speciellt de med äldre syskon har koll på det där! Tiden går så otroligt fort bara, nästa vecka blir hon 3 år mitt lilla älskade trolltyg! Älskar dig.